Global

UE cere companiilor de tehnologie să producă un singur încărcător universal

Parlamentul European obligă companiile de tehnologie să producă un singur încărcător universal pentru a reduce din numărul de cabluri și încărcătoare cumpărate de clienți pentru fiecare dispozitiv nou.

Parlamentarii cer un încărcător comun care să poată fi folosit pentru mărci diferite și tipuri de dispozitive, inclusiv pentru telefoane mobile, tablete și pentru cititorii de cărți electronice.

Astfel de propuneri au mai existat și în trecut, opuse cu fermitate de Apple, ale cărui cabluri de încărcare nu sunt compatibile cu dispozitivele fabricate de producătorii rivali. Alte mărci tind să folosească variante USB pentru încărcare.

Deși Apple nu a avut nicio reacție imediată la proiectul de lege propus joi de Parlamentul European, compania a declarat săptămâna trecută, într-un comunicat, că trecerea la un încărcător universal ar înăbuși inovația și ar crea deșeuri de mediu.

Legislația ar avea un impact negativ direct prin perturbarea sutelor de milioane de dispozitive și accesorii active utilizate de clienții noștri europeni și chiar mai mulți clienți Apple din întreaga lume – purtătorul de cuvânt Apple

Comisia Europeană ia în considerare reducerea numărului de cabluri și încârcatoare de peste un deceniu. În 2009, producătorii de smartphone-uri, inclusiv Apple, au semnat un memorandum fără caracter obligatoriu pentru a universaliza încărcătoarele.

Proiectul de lege propus joi va fi pus în aplicare până în iulie. Conform agendei de lucru a Comisiei pentru 2020, acțiunile legislative privind un încărcător comun sunt scadente în trimestrul al treilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *