Global

Uber va reîncepe testarea vehiculelor autonome pe străzile din California

Compania de ridesharing Uber a primit un permis de la Departamentul Vehiculelor din California pentru a testa mașinile autonome pe drumurile publice din California, scrie BBC.

În urmă cu doi ani, una dintre mașinile autonome ale lui Uber a fost implicată într-un accident fatal în Arizona, în urma căruia a redus operațiunile vehiculului autonom.

Alături de Uber, alte 65 de companii de transport și ride-sharing au ăprimit autorizație de a-și testa vehiculele pe străzile din California. Statul le permite companiilor să testeze tehnologia de autonomă cu un șofer de rezervă în mașină.

Primirea permisului nostru de testare prin Departamentul Vehiculelor din California este un pas esențial către acest scop în orașul natal al Uber 

Din 2018, de când a avut loc incidentul, compania declară că tehnologia autonomă a fost revizuită și îmbunătățită pentru a evita aceste accidente. Operațiunile de auto-conducere ale Uber s-au reluat la Pittsburgh în 2018.

Înainte de accidentul fatal, autovehiculele Uber erau testate în patru locații din America de Nord: Phoenix, Pittsburgh, San Francisco și Toronto. California nu este singurul loc unde Uber își va testa mașinile autonome. La sfârșitul lui 2020, vehiculele autonome ale companiei vor circlua pe străzile din Washington.

Cu ajutorul acestei tehnologii autonome, Uber va putea să ajungă pe profit. Pentru anul trecut, Uber a raportat o pierdere de 7,4 miliarde dolari de când s-a listat la bursă în mai 2019.

De asemenea, din 2023, Uber împreună cu producătorul auto sud-coreean Hyundai vor aduce pe piață un serviciu de taxi aerian electric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *