Global

Toate deplasările din Europa către SUA sunt oprite pentru 30 de zile

Președintele american Donald Trump a declarat că va restricționa, începând de vineri pentru 30 de zile, toate deplasările din Europa în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului.

Interdicția se va aplica doar cetățenilor străini și nu cetățenilor americani care au fost examinați înainte de a intra în țară, imitând restricțiile pe care le-a aplicat Chinei luna trecută.

De asemenea, suspendarea călătoriilor se va aplica şi transporturilor comerciale din Europa în Statele Unite. Oprirea călătoriei din Europa nu va include Marea Britanie, unde au fost înregistrate peste 460 de cazuri de îmbolnăvire.

Însă interdicția se va aplica celor care au fost în spațiul Schengen cu 14 zile înainte să ajungă în SUA. Astfel, deplasările vor fi restricționate pentru Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg , Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Elveția.

Trump a mai declarat că în Statele Unite există mai puține cazuri de persoane infectate cu coronavirus decât în Europa. În SUA au fost confirmate peste 1.135 de cazuri şi 38 de decese.

Uniunea Europeană nu a reușit să ia aceleași precauții și să restricționeze călătoriile din China și din alte țări puternic afectate – Donald Trump 

Președintele intenționează să acorde împrumuturi de miliarde de dolari micilor afaceri şi a îndemnat Congresul să adopte măsuri privind scutirea de impozite.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat noul focar de virus pandemie. Există 118.000 de cazuri la nivel mondial și peste 4.000 de decese. Virusul s-a extins pe fiecare continent, cu excepția Antarcticii.

În săptămânile de când S&P 500 și Nasdaq Composite s-au închis la nivelurile maxime, apariția focarului de coronavirus a perturbat lanțurile de aprovizionare globale. De asemenea, a declanșat anularea unor conferințe și evenimente publice majore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *