Global

Tapițerii Lamborghini vor fabrica măști de protecție pentru un spital din Bologna

Renumitul producător auto italian Lamborghini anunță că va converti producția fabricii de automobile din Sant’Agata Bolognese pentru a confecționa până la 1.000 de măști chirurgicale în fiecare zi, care vor fi donate spitalului Sant’Orsola-Malpighi din Bologna.

Măștile chirugicale vor fi produse de către angajați din departamentul de tapițerii, unde se produceau în general interioarele și realizau personalizarea pentru automobilele Lamborghini.

În acelați timp, compania a anunțat că va produce și 200 de viziere medicale de protecție din pexiglas pe zi în cadrul departamentului de Cercetare și Dezvoltare, care va folosi imprimantele 3D ale fabricii de producție de fibre de carbon pentru a crea echipamentele medicale.

Sprijinim Spitalul Sant’Orsola-Malpighi atât prin consultanță profesională în promovarea programelor de protecție a sănătății lucrătorilor noștri, cât și în proiecte de cercetare – Ștefano Domenicali, președinte și CEO Lamborghini

Desfășurarea producției este realizată în colaborare cu Universitatea din Bologna. Departamentul de Științe Medicale și Chirurgicale va supraveghea testarea și validarea echipamentelor medicale realizate de Lamborghini, înainte de a fi livrate în spitale.

Italia este una dintre țările care au fost lovite puternic de noua pandemie de coronavirus. La 1 aprilie 2020, țara a înregistrat 110.574 de cazuri, cu 13.155 de morți.

În lupta împotriva răspândirii coronavirusului se alătură și alte companii auto. Ford intenționează să fabrice 50.000 de ventilatoare în următoarele 100 de zile la o uzină din Michigan, în cooperare cu unitatea de asistenţă medicală a General Electric, iar apoi va construi 30.000 în fiecare lună.

Producătorul de motoare Formula 1 al companiei Mercedes-Benz, împreună cu ingineri universitari din Londra, anunță că proiectează un nou dispozitiv care îi poate ajuta pe bolnavii de coronavirus să respire mai ușor și ar putea reduce nevoia de ventilatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *