Global

SUA: Pachet de stimulente fiscale de 1 trilion dolari

Administrația Trump a anunțat un pachet de stimulente fiscale în valoare de un trilion de dolari, prin care americanii să primească 1.000 dolari pentru a atenua impactul economic provocat de coronavirus, scrie Reuters.

Preşedintele Donald Trump a cerut americanilor să lucreze de la distanţă în următoarele 15 zile, pentru a încetini răspândirea coronavirusului. Trump a cerut americanilor să nu călătorească şi a spus că nu exclude restricţionarea deplasărilor în anumite regiuni ale ţării.

Peste 50 de state au fost afectate de coronavirus, iar numărul de infecții din SUA au trecut de 6.400. Astfel că, milioane de americani au fost nevoiți să rămână în case.

Primarul din New York, Bill de Blasio, a spus că are în vedere dacă le va cere celor 8,5 milioane de locuitori ai orașului să rămână în autoizolare. În timp ce oficialii statului au luat deja măsuri de siguranță prin închiderea școlilor, restaurantelor și a teatrelor pentru a reduce răspândirea virusului. 

Aproximativ 6,7 milioane de locuitori din zona golfului San Francisco au fost deja rugați să rămână acasă și să evite pe cât posibil ieșirile în public până pe șapte aprilie. 

Statele Kentucky și Illinois au înregistrat primele morți ale coronavirusului, ceea ce a condus la nivel național la cel puțin 108.

În statul Washington, unde au murit 52 de persoane, guvernatorul Jay Inslee a semnat o legislație care aprobă 200 de milioane de dolari pentru ajutoare fără adăpost și alte măsuri pentru combaterea virusului. Guvernatorul Californiei a semnat pentru un miliard de dolari, iar guvernatorul Georgiei a aprobat 100 de milioane de dolari.

În New Jersey, guvernatorul Phil Murphy a închis centrele comerciale. Va fi închis inclusiv și cel mai mare centru comercial, Mall of America din Minnesota.

Statul Kansas a închis școlile până la sfârșitul anului universitar. În California, unde aproape toate școlile publice s-au închis în ultimele zile, guvernatorul Gavin Newsom a declarat că este posibil ca cei 6,1 milioane de studenți să reînceapă cursurile chiar în vară. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *