Global

SUA este noul epicentru mondial de coronavirus

Epidemia de coronavirus

Numărul de infecții cu coronavirus din SUA a crescut la peste 85.000, depășind nivelurile naționale ale Chinei și Italiei. New York, New Orleans și alte focare se confruntă deja cu o creștere a spitalizărilor și a lipsei de provizii, personal și paturi pentru pacienți, transmite Reuters.

Deoarece facilitățile medicale se confruntă cu un număr scăzut de ventilatoare și măști de protecție, cifra deceselor din SUA provocată de COVID-19 a crescut la 1.300.

Pentru că nu există stoc suficient de ventilatoare, cel puțin un spital din New York, New York-Presbyterian, precum și spitalul Columbia Medical Center din Manhattan, au început să folosească un singur ventilator pentru doi pacienți.

În timp ce New York a fost epicentrul coronavirusul în Statele Unite săptămâna aceasta, următorul mare focar de infecții s-a îndreptat către Louisiana, unde cererea pentru ventilatoare s-a dublat deja.

Guvernatorul din Louisiana, John Bel Edwards, a declarat că New Orleans va rămâne fără ventilatoare disponibile până pe 2 aprilie și ar putea rămâne fără paturi pentru viitori pacienți bolnavi până la 7 aprilie.

Aproximativ 80% dintre pacienții internați la terapie intensivă din Louisiana sunt conectații în prezent la aparate respiratorii, cu 30-40% mai mult față de rata normală, potrivit lui Warner Thomas, directorul executiv al sistemului de sănătate Ochsner.

Lipsa unor măști de protecție, mănuși, halate și ochelari pentru medici și asistente reprezintă o problemă națională și pentru SUA. 

În Statele Unite cel puțin 82.153 de persoane la nivel național au fost infectate începând de joi. China, unde a apărut pandemia globală la sfârșitul anului trecut, a avut al doilea cel mai mare număr de cazuri, peste 81.000, urmată de Italia cu peste 80.000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *