Global

Sectorul călătoriilor de afaceri ar putea suferi pierderi de peste 820 miliarde dolari

Veniturile sectorului global al călătoriilor de afaceri ar putea scădea cu 820 de miliarde dolari, întrucât unele corporații și mari companii limitează deplasările în urma epidemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Călătoriile de serviciu în Asia au fost cel mai grav afectate, cel puțin trei din patru companii raportând că au anulat sau suspendat toate sau majoritatea deplasărilor în scop de business în China, Hong Kong, Taiwan și alte țări din Asia-Pacific, potrivit unui raport al Asociației Globală de Călătorii de Afaceri (GBTA).

Noul virus care se răspândește rapid a ucis peste 4.000 de persoane, în mare parte în China. Pe lângă decesele provocate, coronavirusul a afectat mai ales afacerile la nivel global.

China, care a înregistrat o scădere de 95% a călătoriilor de afaceri de la izbucnirea coronavirusului din ianuarie 2019, este de așteptat să piardă peste 404 de miliarde dolari, venituri care poveneau din călătoriile corporative. În timp ce, în Europa se preconizează pierderi peste 190 de miliarde dolari.

Coronavirusul are un impact semnificativ în ceea ce privește scăderea industriei turismului de afaceri – Scott Solombrino, Director Operativ GBTA

Industriile aeriene și hoteliere, care sunt de obicei cei mai mari beneficiari ai cheltuielilor corporative, au resimțit un impact major din cauza impactului global al coronavirusului.

Companiile aeriene și-au redus zborurile sau chiar oprit cursele spre zonele puternic afectate. Asociația Internațională a Transportului Aerian estimează că industria ar putea pierde până la 113 de miliarde dolari în 2020.

Temerile cu privire la impactul noului virus au determinat pierderi economice în toată lumea, din cauza închiderii a mai multor fabrici de producție din China.

Bursa de pe Wall Street a înregistrat luni cea mai mare scădere zilnică care a avut loc după criza financiară mondială din 2008. Dow Jones și indicele S&P 500 au scăzut cu aproape 8% luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *