Global

Rusia pregătește o aplicație pentru a identifica persoanele infectate de coronavirus

Autoritățile ruse au primit cinci zile, din partea primului ministru, pentru a dezvolta un sistem care identifică persoanele care au intrat în contact cu cineva infectat, prin utilizarea datelor de geolocalizare a telefonului mobil.

Utilizatorii vor primi un mesaj prin care vor fi informați dacă au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus, transmite Reuters. Aceste informații urmând apoi să fie transmise către sediul regional special creat pentru a lupta împotriva pandemiei.

Kremlinul a declarat că măsura este legală și face parte dintr-o serie de măsuri pe care Rusia le va lua pentru a încerca să oprească răspândirea virusului.

Rusia, care a interzis intrarea persoanelor străine în țară, are 438 cazuri confirmate de coronavirus și un deces, mai puțin decât multe țări europene. Touși, Rușia ia măsuri prin întărirea regulilor de carantină și își pregătește sistemul de asistență medicală pentru mai multe cazuri.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin le-a spus vârstnicilor și altor rezidenți vulnerabili că pot ieși din casă doar pentru a cumpără strictul absolut necesar. Însă dacă nu este cazul, acesta le-a recomandat cetățenilor să rămână autoizolați la domiciliu până pe 14 aprilie.

În Moscova sunt 262 de cazuri confirmate din totalul de 438 raportate în toată Rusia. Astfel, pentru a sprijini cetățenii vârstnici, primarul a anunțat că va oferi un ajutor de 49 dolari tuturor celor cu vârste peste 65 de ani și persoanelor cu boli cronice.

Primăria a solicitat operatorilor de telefonie mobilă să nu oprească accesul la telefon și internet pentru persoanele în vârstă dacă soldul acestora atinge zero și a anulat temporar amenzile pentru plata cu întârziere a facturilor de utilități.

Moscova a schimbat și sistemul de testare pentru coronavirus. Probele nu vor mai fi trimise la un laborator din Siberia pentru o a doua rundă de teste, ci vor fi trimise în laboratoarele din Capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *