Global

Rusia estimează că va produce un vaccin împotriva COVID-19 până la sfârșitul anului

Cercetătorii ruși estimează că vor începe producția în masă a unui vaccin împotriva coronavirusului în ultimele trei luni ale anului 2020, scrie Reuters.

De la începutul săptămânii, oamenii de știință din Rusia au inițiat teste pentru potențiale vaccinuri împotriva noului coronavirus pe animale, într-un laborator din Siberia, potrivit autorității de reglementare a sănătății consumatorilor din Rusia.

Cercetătorii din cadrul Centrului de Virologie și Biotehnologie de la Vektor din orașul Novosibirsk au dezvoltat prototipuri de vaccin bazate pe șase platforme tehnologice diferite. Aceștia au început testele pentru a verifica cât de eficiente sunt și în ce doze ar trebui administrate pentru a combate noul virus.

Oamenii de știință din întreaga lume spun că dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului este un proces îndelungat și complex, care s-ar putea realiza în următoarele 12-18 luni. Până în prezent au fost înregistrate 199 de cazuri de coronavirus în Rusia și un deces.

Cercetătorii ruși nu sunt singurii care vor să dezvolte un astfel de vaccin împotriva COVID-19. Un nou studiu clinic în faza 1 a unui potențial vaccin împotriva coronavirusului a început luni la Seattle, fiind testat pentru prima dată pe oameni și nu pe animale. Vaccinul, mRNA-1273, a fost dezvoltat de compania de biotehnologie Moderna împreună cu cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate (NIH). Studiul se desfășoară în cadrul institutului din Seattle, Kaiser Permanente Washington Health Research.

De asemenea, Gates Foundation, deținută de fondatorul Microsoft, Bill Gates, a finanţat cu 20 de milioane dolari un proiect de sănătate care va începe curând să emită kituri de testare la domiciliu pentru noul coronavirus. Primele teste vor fi livrate în Seattle, unde vor putea fi derulate până la 400 de teste pe zi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *