Global

Rivalitatea dintre cele două servicii de video streaming Netflix și Disney + continuă

Rivalitatea dintre Netflix și Disney + continuă, ca urmare a numărului scăzut de abonați din Statele Unite atrași de Netfix în ultimele trei luni ale 2019, scrie The Guardian.

Compania estima că va atrage 600.000 de utilizatori noi în al patrulea trimestru din 2019, însă numărul clienților a fost de 420.000. În timp ce, la nivel global, compania a atras 167 milioane de abonați noi.

Netflix se așteaptă la o creștere mai lentă a utilizatorilor în primul trimestru al anului 2020 din cauza concurenței cu celelalte servicii de video streaming.

Compania care a alocat anul trecut 19 miliarde de dolari pentru conţinut, pierde producții populare în favoarea unor concurenţi noi, inclusiv serialul anilor 90 „Friends”, care va fi transferat pe platforma HBO Max.

Conţinutul provenit de la Comcast, Disney, Fox şi Warner Brothers, a reprezentat anul trecut peste jumătate din orele de vizionare ale Netflix.

Acțiunile companiei Netflix au scăzut marți la 1,6%

Netflix a crescut oferta de conţinut în alte limbi decât engleza, pentru a mări audienţa internaţională, în timp ce creşterea numărului de abonaţi de pe piaţa internă încetineşte.

De asemenea, compania pune accent și pe conținutul original după ce a primit nominalizări la Globul de Aur, pentru serialele sale The Crown, Unbelievable, și pentru filmele The Irishman și Marriage Story.

Netflix estimează că va atrage, în primul trimestru al acestui an șapte milioane de abonaţi. Profitul net al Netflix a crescut în trimestrul patru la 587 de milioane de dolari, în timp ce veniturile totale au urcat la 5,5 miliarde de dolari, de la 4,2 miliarde de dolari față de anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *