Fintech Global

Revolut și-a triplat valoarea de piață în numai doi ani și a ajuns la 5,5 miliarde USD

Fintech-ul britanic Revolut a atras o nouă rundă de finanțare în valoare de 500 milioane dolari condusă de TVC, fondul de investiții investiții din Silicon Valley.

Cu banii primiți de la investitori, Revolut vizează dezvoltarea produsului în piețele externe, lansarea de noi operațiuni bancare în Europa și creșterea utilizării zilnice a serviciului.

La runda de finanțare au mai participat și fondurile de investiții Ribbit Capital, DST Global, Lakestar și GP Bullhound, care au finanțat și în trecut compania. Investițiile obținute de companie până în prezent ajungând astfel la 836 de milioane de dolari.

Cea mai recentă rundă de finanțare crește valoarea companiei la 5,5 miliarde de dolari, iar Revolut devine astfel una dintre cele mai valoroase companii fintech din lume. Astfel, fintech-ul și-a triplat valoare față de luna aprilie 2018, când era evaluată la 1,7 miliarde dolari.

Pasul următor este lansarea operațiunilor bancare în Europa, creșterea numărului de utilizatori care folosesc aplicația zilnic și atingerea profitabilității – Nik Storonsky, Fondator și CEO Revolut.

Fintech-ul va continua să investească în extinderea echipei sale în diferite piețe. Compania are acum peste 2.000 de angajați.

Revolut a atins pragul de un milion de utilizatori în România la începutul acestui an, țara noastră devenind a doua cea mai mare piață Revolut după Marea Britanie și a doua în topul piețelor cu cea mai rapidă creștere.

Ce servicii oferă Revolut

Tranzacționarea de acțiuni și criptomone Economisire în pușculițele digitale ”Vaults”
Funcționalitatea DonațiiTransferuri între conturi printr-o simplă apăsare de buton

Revolut este astăzi una dintre cele mai mari comunități de fintech din lume, cu peste 10 milioane de utilizatori în întreaga lume. Compania a procesat peste 1 miliard de tranzacții în valoare totală de peste 130 miliarde de dolari. Printre competitorii săi se numără firmele britanice Monzo și Starlin, precum și competitorul german N26.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *