Global

Realitatea virtuală ar putea instrui viitoarele generații de pompieri din toată lumea

FLAIM Systems este un startup american cu sediul în Australia care antrenează pompierii prin cursuri de realitate virtuală. Aici sunt imaginate situații extrem de periculoase, care pot apărea oricând în viața reală, și pentru care aceștia trebuie să fie foarte bine pregătiți, scrie CNN.

Tehnologia Virtual Reality (VR – realitate virtuală) reproduce un tablou realist de fum, foc, apă și spumă de stingere a incendiilor în mai multe scenarii diferite, cum ar fi o clădire care a luat foc sau un incendiu de vegetație, cum tocmai a avut loc în Australia. Pompierii poartă un costum special care poate reproduce temperatura reală din timpul unui incendiu.

„Prin tehnologia VR, punem pompierii într-o situație periculoasă, îi lăsăm să ia decizii și să greșească”, spune James Mullins, fondatorul și CEO FLAIM Systems.

Compania a fost lansată în 2017, de către Universitatea Deakin din Victoria, Australia, unde James Mullins este profesor asociat. De când a fost fondat startup-ul, în urmă cu doi ani, echipa a crescut de la o două la 18 persoane. Acum compania distribuie aceste cursuri de VR pentru instruirea pompierilor în 16 țări din întreaga lume, inclusiv în Australia, Marea Britanie, Olanda, Belgia și Statele Unite.

În 2019, FLAIM Systems a fost numit startup-ul anului de către Australian Information Industry Association (AIIA).

Australia a fost recent devastată de cele mai grave incendii de vegetație din ultimele decenii. Peste 2,3 milioane de hectare au fost arse și ar putea fi afectate aproximativ o jumătate de miliard de animale.

Pe măsură ce aceste dezastre devin tot mai frecvente, pompierii apelează la noi tehnologii pentru rezvolva aceste probleme. Unele secții de pompieri din Australia și Statele Unite au început să utilizeze realitatea virtuală pentru a instrui pompierii.

În octombrie anul trecut, departamentul de pompieri din California, s-a alăturat dezvoltatoriilor de VR RiVR și Pico Interactive, pentru a crea propriul sistem pentru instruirea a 20 de noi recruți. Cursurile au fost un succes, iar departamentul va continua să folosească VR în programul său de formare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *