Global

Producătorul auto Ford începe producția măștilor speciale pentru angajații din domeniul sănătății

Compania auto Ford, în parteneriat cu producătorul auto 3M, a anunțat că va începe producția unui nou tip mască respiratorie pentru a proteja lucrătorii din domeniul sănătății, transmite CNN.

Noua mască va utiliza un tip de ventilator folosit de obicei pentru scaunele de la mașină, iar aerul va fi introdus printr-un tub conectat la o pompă care filtrează bacteriile din aer. La sfârșitul lunii martie, Ford și compania 3M au anunțat că lucrează la o nouă mască care va fi produsă din piese auto ale celor două companii.

Aproximativ 90 de voluntari plătiți, membri ai sindicatului United Auto Workers, vor asambla măștile la fabrica Ford Vreeland de lângă Flat Rock, Michigan, unde vor produce peste 100.000 de măști.

Ford a spus că lucrează și cu furnizorul de airbaguri pentru mașini, Joyson Safety Systems, pentru a produce halate medicale refolosibile pentru medicii și asistentele din spitale și instituții medicale. Noile halate reutilizabile vor fi fabricate din materiale destinate airbagurilor

Ford intenționează să realizeze peste 100.000 de halate medicale până pe 19 aprilie 2020. Pentru a se proteja de coronavirus, angajații companiei au fabricat măști de față din material textil, care sunt folosite de angajații Ford din întreaga lume. Compania lucrează pentru a obține măștile certificate pentru uz medical.

De asemenea, Ford a lucrat cu Thermo Fisher Scientific, furnizor de instrumente științifice, pentru a ajuta la creșterea producției de kituri de eșantionare pentru testarea COVID-19.

Producătorul auto anunțase anterior că va fabrica viziere medicale din plastic pentru angajații din domeniul sănătății.

În urmă cu două săptămâni, Ford Motor a anunţat că va produce 50.000 de ventilatoare la o uzină din Michigan, în cooperare cu unitatea de asistenţă medicală a General Electric, iar apoi va construi 30.000 în fiecare lună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *