Global

Primul vaccin împotriva coronavirusului a fost astăzi testat pe oameni

Un nou studiu clinic în faza 1 a unui potențial vaccin împotriva coronavirusului a început luni la Seattle, fiind testat pentru prima dată pe oameni și nu pe animale, relevă Forbes USA.

Vaccinul, mRNA-1273, a fost dezvoltat de compania de biotehnologie Moderna împreună cu cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate (NIH). Studiul se desfășoară în cadrul institutului din Seattle, Kaiser Permanente Washington Health Research.

Faza 1 își propune să testeze trei doze diferite de vaccin mRNA-1273 și intenționează să recruteze 45 de adulți sănătoși. Participanții vor primi două injecții la 28 de zile distanță și vor fi monitorizați pentru a evalua atât siguranța cât și imunogenitatea vaccinului.

Compania Moderna lucrează deja cu FDA și alte organizații pentru a se pregăti pentru un proces de fază 2, care ar implica un număr mai mare de pacienți.

Studiul în faza 1 este un prim pas important în găsirea unui vaccin sigur și eficient pentru a preveni infectare cu coronavirus – Anthony S. Fauci, șeful Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase

Vaccinul nu poate provoca COVID-19 și nu conține virusul, așa cum se întâmplă în cazul altor vaccinuri. În schimb, conține o mică bucată de cod genetic numit mARN, pe care oamenii de știință au extras-o din virus și apoi analizat în laborator. În acest caz, mRNA codifică proteina virală prin care coronavirusul are acces la celulele umane. Cercetătorii speră că vaccinul va stimula sistemul imunitar să atace virusul, împiedicând dezvoltarea COVID-19.

Toți participanții vor fi urmăriți timp de 12 luni după a doua vaccinare pentru a colecta datele și vedea efectele. În cadrul studiul se pot înscrie persoane care nu au nicio problemă de sănătate, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani din Seattle pentru a ajuta la testarea noului vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *