Global

Primii patru bogați se pregătesc intens pentru prima lor călătorie în spațiu

Cele patru persoane care vor călători cinci zile la bordul navei Crew Dragon, deținută de compania SpaceX a lui Elon Musk, la sfârșitul lui 2021, au plătit, fiecare, peste 20 de milioane dolari pentru prima lor călătorie în spațiu.

Cursa spațială ar putea conduce turiștii la altitudini de două sau trei ori mai mari față de locul în care orbitează Stația Spațială Internațională NASA. Astfel, cele patru persoane norocoase se vor afla mai departe de Pământ față de orice alt călător din ultimele decenii.

Prețul pentru o astfel de excursie spațială poate fi între 20 și 54 milioane de dolari, NASA urmând să certifice echipajul navei în săptămânile următoare. Crew Dragon și-a încheiat ultima etapă importantă de testare în ianuarie.

SpaceX a primit 2,6 miliarde de dolari de la NASA în 2014 pentru dezvoltarea Crew Dragon. Boeing a încheiat un acord similar în valoare de 4,2 miliarde de dolari pentru a dezvolta nava spațială Starliner.

Colaborarea va face posibilă această cursă spațială pentru toți iubitorii de adrenalină – Gwynne Shotwell, Președinte SpaceX

NASA intenționează să folosească navele spațiale ale SpaceX și Boeing pentru a menține Stația Spațială Internațională complet echipată cu astronauți instruiți. Însă cele două companii vor deține și vor opera vehiculele, pe care le vor putea folosi și pentru alte tipuri de misiuni.

Anul trecut, o companie numită Bigelow Aerospace intenționa să organizeze excursii la Stația Spațială Internațională folosind nava spațială Crew Dragon. Compania plănuia să vândă bilete pentru aproximativ 52 de milioane de dolari bucata, însă zborul a fost ulterior anulat.

Space Adventures rămâne singura companie care a coordonat între 2001 și 2009 zboruri turistice pe orbita Pământului. Compania cu sediul în Virginia a colaborat cu Rusia pentru a îmbarca călătorii la bordul navei spațiale Soyuz. Printre turiști s-au numărat Anousheh Ansari, antreprenor și investitor spațial, și cofondatorul Cirque du Soleil, Guy Laliberté. Călătoria a costat aproximativ 20 milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *