Global

Platforma online eBay ar putea fi preluată de proprietarul Bursei din New York

International Exchange, compania-mamă a New York Stock Exchange, s-a lansat într-o etapă preliminară de negocieri pentru a prelua gigantul eBay, într-o mutare prin care vrea să îşi extindă portofoliul.

Al doilea cel mai mare operator bursier din lume a mai încercat să iniţieze această tranzacţie, dar nu a lansat niciodată oferta oficială, potrivit Financial Times, citat de Mediafax. La acest moment nu este clar dacă tranzacţia va fi semnată, iar valoarea estimată ar putea fi de cel puțin 30 miliarde dolari, cât este valoarea bursieră eBay.

Compania eBay şi-a evaluat opţiunile strategice în ultimele luni pentru a identifica punctele forte pe care poate miza în cursa cu liderul pieţei de e-commerce, Amazon, şi cu cel mai mare lanţ american de retail, Walmart.

La finalul anului trecut eBay a încheiat o tranzacţie de 4 miliarde dolari prin care a vândut platforma StubHub, o subsidiară care are ca obiect de activitate vânzarea de bilete online pentru diferite evenimente. StubHub a fost cumpărată de reseller-ul Viagogo.

eBay a închis şedinţa de tranzacţionare de marţi cu o creştere de 8,8% pe Nasdaq, în contextul în care investitorii au reacţionat la prima relatare a potenţialei tranzacţii, din Wall Street Journal înainte de închiderea bursei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *