Global

Noul Star Wars bate recordurile anterioare la încasări

The Force Awakens tocmai a bifat încasări de 32 milioane dolari, în numai o zi și doar în cinematografele din SUA. Sunt cele mai mari încasări din istoria filmelor din seria Star Wars, lansată înainte de sărbătorile de iarnă din anul 2015.

Fanii din întreaga lume, care au vizionat cel mai recent film al seriei, intitutlat Rise of Skywalker, au adus venituri de peste jumătate de miliard de dolari la box office.  Este al nouălea film din franciza Star Wars și a încasat, în primul său weekend de difuzare din America de Nord, 176 milioane dolari.

Câștigurile la nivel mondial au fost de peste 500 de milioane de dolari, iar în total, de când au fost lansate, filmele Star Wars au adus producătorilor peste nouă miliarde de dolari. 

A fost o trilogie pentru mai multe generații, inclusiv pentru cei care au crescut cu franciza din prima zi – Shawn Robbins, analist șef Boxoffice.com

Topul filmelor Star Wars cu cele mai mari încasări în primul weekend de difuzare

  • Star Wars: Episode VII – The Force Awaknes (2015) – 247 milioane dolari
  • Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi (2017) – 220 milioane dolari
  • Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker (2019) – 176 milioane dolari
  • Rogue One: A Star Wars Story (2016) – 155 milioane dolari
  • Solo: A Star Wars Story (2018) – 84 milioane dolari

Alte producții apreciate de către americani în perioada sărbătorilor au fost „Jumanji: The Next Level”. Filmul a încasat în prima zi de Crăciun 12,5 milioane de dolari. Precum și „Little Women” care a a înregistrat aproximativ șase milioane de dolari în ziua sa de deschidere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *