Startup-uri, investitori și chiar companii la fel de mari ca Uber explorează piața trotinetelor autonome, ca modalitate de a reduce costurile de operare și, evident, aglomerația din marile orașe.
Tortoise, startup-ul din San Francisco, este printre companiile americane care produce trotinete autonome. Compania va testa noile trotinete pe străzile din Atlanta și a încheiat deja parteneriate cu mai mulți operatori de trotinete la nivel mondial. Startup-ul estimează costul unei investiții inițiale la aproximativ 100 de dolari.
Decizia tot mai multor companii de a oferi pieței trotinete și biciclete autonome vine într-un moment în care companiile producătoare de autovehicule autonome întârzie să apară pe piață, deoarece lucrează pentru a demonstra că tehnologia lor complexă este sigură pentru pietoni.
Trotinetele și bicicletele sunt mai ușoare și mai lente decât mașinile, fiind mai simplu și mai ieftine pentru a deveni autonome.
O altă companie, numită CtrlWorks, își testează deja propriile trotinete autonome pe străzile din Malaezia, unde își are și sediul.
Estimăm că anul viitor vor exista pe drumuri mai multe scutere și biciclete semi-autonome decât vehicule autonome – Dmitry Shevelenko, co-fondator Tortoise,
Și Ninebot, unul dintre cei mai mari producători de trotinete electrice, a dezvăluit o trotinetă autonomă la începutul acestui an, pe care o va testa la sfârșitul lui 2020 în campusurile universitare.
Deși acestea abia încep să își facă intrarea pe piață, creșterea lor este inevitabilă. Matt Brezina, un business angel din San Francisco, se așteaptă ca bicicletele și trotinetele autonome să fie o parte normală a vieții urbane în 10 ani.