Global

Netflix și YouTube reduc din calitatea serviciilor pentru a nu suprasolicita internetul

Uniunea Europeană a cerut platformelor Netflix și YouTube reducerea calității serviciilor în Europa cel puțin în luna următoare, pentru a preveni colapsul internetului din cauza utilizării masive provocată de pandemia de coronavirus.

Potrivit CNN, compania Netflix estimează că prin reducerea calității filmelor se va reduce și traficul în rețelele europene cu aproximativ 25%.

Conform unui raport din 2019 al companiei americane Sandvine, videoclipurile reprezintă peste 60% din datele livrate de furnizorii de internet către consumatori. Astfel Netflix și Youtube reprezintă fiecare aproximativ 12% din traficul total.

Comisia a spus că, deși s-a înregistrat o creștere accentuată a consumului de internet, până în prezent nu au fost raportate întreruperi sau efecte adverse. Oficialii UE au declarat că vor colabora cu autoritatea de reglementare care supraveghează comunicațiile electronice pentru a stabili un mecanism special de raportare, prin care vor monitoriza traficul pe internet.

Platformele de streaming și operatorii de telecomunicații au responsabilitatea de a lua măsuri pentru a asigura buna funcționare a internetului în această perioadă – Thierry Breton, comsiar UE

Nu doar Youtube sau Netflix se luptă cu probleme ale internetului în această perioadă. Serviciile companiei Facebook se confruntă cu mari creșteri în ceea ce privește utilizarea, deoarece coronavirusul obligă milioane de oameni din întreaga lume să rămână acasă.

Mark Zuckerberg, CEO Facebook, a descris creșterea cererii drept cu mult mai mare față de ce se întâmplă de obicei de Anul Nou. Atât apelurile vocale și video pe WhatsApp cât și pe Facebook Messenger sunt în special în această perioadă folosite de două ori mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *