Global

Netflix oferă fonduri de 100 de milioane dolari pentru angajații din industria cinematografică

Compania Netflix înființează un fond de ajutor de 100 de milioane dolari pentru angajații din industria divertismentului care și-au pierdut locurile de muncă din cauza coronavirusului, informează The Associated Press.

Cea mai mare parte a fondului va sprijini echipele producțiilor proprii ale Netflix din întreaga lume, compania anunțând că va plăti distribuția și echipa pentru producțiile suspendate. 

Prin acest fond de ajutor, angajații își vor putea acoperi cheltuielile, inclusiv chiria, ipoteca, utilitățile și facturile medicale.

Peste 120.000 de cinematografi, editori și designeri din Statele Unite și-au pierdut locul de muncă în urma izbucnirii pandemiei de coronavirus. În efortul de a sprijini industria cinematografică și de televiziune, 15 milioane de dolari din fondul Netflix vor fi distribuiți organizațiilor nonprofit, pentru angajații care și-au pierdut locurile de muncă.

Electricienii, tâmplarii și șoferii, care sunt plăți pe oră și lucrează de la un proiect la altul, sunt printre sutele de mii din industria divertismentului fără locuri de muncă – Ted Sarandos, Directorul de creație Netflix

În SUA și Canada, Netflix a declarat că va dona câte un milion de dolari pentru Fondul de Dezastre SAG-AFTRA Covid-19, Fondul de Film și Televiziune și Asistența de Urgență a Fondului pentru Actori din Statele Unite, precum și 1 milion de dolari către Fondation des Artistes și AFC, cunoscută anterior drept Fondul pentru actori din Canada.

În ceea ce privește Europa, America Latina și Asia, Ted Sarandos a anunțat că va colabora cu organizațiile din industria de divertisment pentru a spijinii a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *