Global

Netflix ar putea pierde 16 milioane de abonați care vor migra spre Disney+

Cel mai mare furnizor de servicii de divertisment din întreaga lume, Netflix, ar putea pierde în acest an 16 milioane de abonați în favoarea celui mai nou serviciu de streaming Disney +, scrie The Guardian.

În prima zi de la lansare, serviciul a înregistrat 10 milioane de abonați. Analiștii spun că Disney +, care va fi disponibil în Marea Britanie și Europa la 31 martie, urmează să pună frânele globale pe creșterea neobosită a Netflix.

În SUA, Disney + este aproape jumătate din costul celui mai folosit pachet al Netflix, 7 dolari pe lună, comparativ cu 13 dolari. Iar în Marea Britanie va costa aproximativ 6 lire sterline. Piața de streaming din ce în ce mai aglomerată include, de asemenea, Apple TV +, care a fost lansat în 100 de țări în noiembrie și costa 5 lire sterline pe lună.

Netflix va pierde 10% din cei 160 milioane de abonați la nivel mondial din cauza concurenței în creștere în 2020 – Daniel Ives, analist Wedbush, firmă de servicii financiare și de investiții

În ziua de Anul Nou, cei 60 de milioane de abonați ai Netflix din SUA, cea mai mare piață a sa, nu au mai putut găsi serialul Friends, unul dintre cele mai vizionate seriale ale serviciului.

Friends a fost retras de WarnerMedia, proprietarul studioului de film care a reaizat Lord of the Rings și Harry Potter. Începând cu luna mai, WarnerMedia va lansa și HBO Max.

Disney + este de așteptat să ajungă la 50 de milioane de abonamente până la sfârșitul acestui an, un amestec de utilizatori plătitori și milioane care se bucură de serviciul gratuit timp de un an printr-un acord cu operatorul de telecomunicații Verizon. Până în 2021, se așteaptă ca Disney + să ajungă de la 60 de milioane până la 90 de milioane de abonați la nivel global.

Netflix urmează să-și mărească în mod semnificativ bugetul anual de conținut de 15 miliarde dolari pentru a face față amenințării, investind din ce în ce mai mult în propriile filme și emisiuni TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *