Global

Kickstarter United este primul sindicat al unei platforme de crowdfunding

Angajații companiei Kickstarter au format prima uniune a unei platforme de crowdfunding din industria de tehnologie: Kickstarter United, anunță CNN.

Uniunea a fost recunoscută de companie după ce votul angajațiilor a fost în favoare, 46 la 37 și va face parte Uniunea internațională a angajaților și liber profesioniștilor, care reprezintă aproximativ 105.000 de persoane din sectorul public și privat.

Kickstarter United cuprinde 85 de angajați ai platformei, incluzând ingineri, analiști, designeri și specialiști în asistență pentru clienți.

Decizia de forma un sindicat a venit după câteva luni de conflict între companie și doi foști angajați, concediați în septembrie, care susțin că au fost dați afară pe fondul organizării unei uniuni.

Susținem și respectăm acest sindicat și suntem mândri de procesul corect și democratic care ne-a adus aici – Aziz Hasan, CEO Kickstarter

Angajații urmează să se întâlnească cu cei de la conducerea Kickstarter pentru a discuta preocupările sindicale privind salariul echitabil, diversitatea viitorului personal și modernizarea platformei.

În septembrie 2019, angajații Google din Pittsburg au votat să se alăture uniunii United Steel Workers pentru a negocia un salariu mai bine plătit și mai mult timp liber. În urmă cu doi ani, compania Lanetrix cu sediul în San Francisco ar fi concediat un grup de ingineri pe motivul că ar fi vrut să formeze o uniune.

Recunoașterea uniunii Kickstarter ar putea deveni un pas important în industria tehnologică. Google este cercetat de către National Labor Relations Board pentru că ar fi concediat patru angajați care intenționau să discute public despre practicile companiei, în timp ce Amazon ar fi amenințat că va concedia angajații care s-au pronunțat împotriva politicilor sale de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *