Global

Inginerii Mercedes-Benz au proiectat un dispozitiv de respirat ca alternativă la ventilatoare

Producătorul de motoare Formula 1 de la Mercedes-Benz, împreună cu ingineri de specialitate din Londra, au proiectat un nou dispozitiv care îi poate ajuta pe bolnavii de coronavirus să respire mai ușor, transmite CNN.

Dispozitivul CPAP (Continuous Positive Airway Pressure – Presiune Pozitivă Continuă a Aerului), fiind proiectat în mai puțin de 100 de ore, a fost recomandat pentru a fi utilizat de către Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Asistenței Medicale din Marea Britanie.

Aceste dispozitive au fost folosite în spitale din China și Italia pentru tratarea infecțiilor cu coronavirus, iar aproximativ jumătate dintre acești pacienți au evitat utilizarea ventilatoarelor mecanice.

Noile echipamente mențin deschise căilor respiratorii ale pacienților și ajută la creșterea cantității de oxigen care intră în plămâni. Astfel, 100 dintre dispozitivele CPAP vor fi utilizate în studiile clinice care vor avea loc la University College Hospital din Londra, urmând ca apoi să fie distribuite în spitalele din toată țara care se luptă cu răspândirea COVID-19.

În urma studiilor clinice, Mercedes-Benz și alte echipe de Formula 1 ar putea produce până la 1.000 de dispozitive pe zi.

Aceste unități vor ajuta la salvarea de vieți, în timp ce ventilatoarele mecanice vor fi utilizate doar pentru cei grav bolnavi – Mervyn Singer, profesorul la University College London Hospitals (UCLH).

Mercedes nu este singura compania auto care se implică în producerea de echipamente medicale. Ford intenționează să fabrice 50.000 de ventilatoare în următoarele 100 de zile la o uzină din Michigan, în cooperare cu unitatea de asistenţă medicală a General Electric, iar apoi va construi 30.000 în fiecare lună.

De asemenea, compania britanică de tehnologie Dyson intenționează să producă 15.000 de ventilatoare medicale în doar câteva săptămâni, care vor fi distribuite către Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *