Global

Industria cinematografică a înregistrat încasări în creștere cu 10% la începutul lui 2020

Industria cinematografică a înregistrat un început puternic în 2020, în creștere cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut, datorită succeselor filmelor „1917” și „Bad Boys for Life”, scrie CNN.

„Bad Boys for Life” se menține în primul loc în box office-ul nord-american pentru al treilea weekend consecutiv de la permieră, cu încasări totale de peste 291 de milioane de dolari la nivel global. Filmul „1917” a înregistrat încasări de 9,6 milioane dolari, în al șaselea weekend de la debut.

Disney a stabilit recorduri ale industriei și a înregistrat șapte filme care realizează peste un miliard de dolari în toată lumea. Cu toate acestea, box office-ul la nivel global din 2019 a fost în scădere cu 4% față de 2018, potrivit companiei Comscore.

În ceea ce privește anul acesta, 2020 pare să fie un an mai slab decât 2019. Acest lucru se datorează faptului că în 2020 nu vor apărea prea multe filme atât de metiatizate ca anul trecut: Avengers, Fronzen 2 sau Joker.

În 2020 nu se estimează foarte multe filme care vor înregistra încasări de peste un miliard de dolari- Jeff Bock, analist senior Exhibitor Relations

Analistul Jeff Bock este de părere că Disney a oferit atât de multe hituri în 2019, încât industria începe ușor ușor să se stingă. 

Anul trecut șapte filme au înregistrat încasări de peste un miliard de dolari, în timp ce, cinci filme au realizat peste 400 de milioane de dolari pe piața internă anul trecut, toate fiind produse de Disney.

În ciuda comparației dure față de anul trecut, 2020 are multe filme care ar putea aduce încasări mari industriei. Printre filmele care vor apărea anul acesta se numără „Wonder Woman 1984”, „No Time to Die” și un al nouălea film a francizei „Fast & Furious”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *