Global

Hong Kong recurge la deținuți pentru a produce milioanele de măști necesare

Aproximativ 100 de femei din închisoarea Lo Wu din Hong Kong lucrează în ture de noapte pentru a produce 2,5 milioane de măști chirurgicale pe lună, în ajutorul combaterii COVID-19.

Potrivit Reuters, femeile din închisoarea Lo Wu din Hong Kong au fost solicitate să lucreze pentru a produce măști și geluri antibacteriene, după o creștere uriașă a cererii din piață.

Femeile din închisoare sunt plătite cu un salariu semificativ mai mic față de cel minim din Hong Kong. Dacă în mod regulat salariul minim din Hong Kong este de 37 dolari HK pe oră (4,2 euro și 675 euro/lună), deținutele din Lo Wu sunt plătite cu 800 de dolari HK (91 euro) pe lună.

Un reprezentant al închisorii Lo Wu a declarat că femeile lucrează șase zile pe săptămână, în ture de la șase la 10 ore, inclusiv pe timp de noapte.

Munca din închisori este folosită pentru extinderea proviziilor de măști de față și geluri de mână în Hong Kong și SUA, deoarece militarii avertizează că deținuții sunt printre cei mai vulnerabili la infecțiile cu coronavirus.

Oficialii penitenciarelor din Hong Kong și SUA au apărat decizia spunând că femeile din închisori nu sunt obligate să munceasă în tură de noapte dacă nu doresc.

Pe lângă femeile din închisori, Guvernul din Hong Kong a spus că aproximativ 1.200 de ofițeri lucrează în producerea măștilor chirurgicale atât în timpul programului de muncă, cât și în timpul liber.  

De asemenea, guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a anunțat că statul va folosi forța de muncă din închisori pentru a produce peste patru litri de geluri antibacteriene pentru școli, închisori sau pentru transportul în comun. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *