Global

Google donează 800 milioane dolari pentru companii și instituții medicale

Alphabet Google

Google va dona peste 800 de milioane dolari pentru a sprijini întreprinderile, organizațiile și lucrătorii din domeniul sănătății pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului, transmite CNN.

Compania a declarat că va acorda Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și agențiilor guvernamentale globale 250 de milioane de dolari în subvenții publicitare. Cu 225 de milioane dolari mai mult față de cele 25 milioane dolari anunțate în urmă cu câteva săptămâni. Aceste subvenții vor fi utilizate pentru a împărtăși informații reale despre cum populația poate lupta împotriva răspândirii virusului.

Alte 340 de milioane dolari în credite publicitare Google vor fi disponibile pentru întreprinderile mici și mijlocii ale căror conturi au fost active în ultimul an.

Google nu este singura companie de tehnologie care sprijină domeniul sănătății în lupta împotriva coronavirusului. Apple va dona peste 10 milioane de măști chirurgicale din SUA și Europa. Facebook a oferit credite publicitare gratuite lui OMS pentru a furniza informații exacte despre coronavirus. Însă OMS nu a plasat oficial niciun anunț pe Facebook. Organizația lucrează cu Facebook prin alte canale, inclusiv prin Centrul de Informare Coronavirus al companiei de tehnologie, precum și prin intermediul unui cont de alertă de sănătate pe WhatsApp lansat săptămâna trecută.

Companiile de tehnologie din alte țări se ocupă și de combaterea virusului din SUA. Conglomeratul japonez SoftBank și gigantul tehnologic chinez Alibaba s-au angajat să doneze aproximativ un milion de măști pentru lucrătorii din SUA.

Dincolo de inițiativele sale publicitare, Google înființează un fond de investiții de 200 de milioane de dolari pentru a ajuta întreprinderile mici să aibă acces la capital. Precum și va oferi 20 de milioane de dolari în credite Google Cloud pentru academicieni și cercetători care lucrează la combaterea coronavirusului.

De asemenea, Google lucrează cu unul dintre furnizorii săi, Magid Glove & Safety, pentru a produce până la trei milioane de măști în următoarele săptămâni pe care le va dona Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *