Global

Google anulează cel mai important eveniment de tehnologie din cauza coronavirusului

Google anunță că anulează cel mai important eveniment dedicat prezentării celor mai noi tehnologii şi produse ale companiei, din luna mai, Google I/O, pe fondul temerilor legate de răspândirea coronavirusului.

Conferința anuală Google I/O a fost inițial programată pentru 12-14 mai la sediul Google Mountainview, din California. Persoanele care au achiziționat deja bilete vor primi înapoi suma integrată până pe 13 martie și nu vor trebui să se înregistreze pentru a cumpăra un bilet pentru ediția de anul viitor, relatează CNN.

Evenimentul organizat anual Google I/O nu este singura conferință anuată din această perioadă. O serie de evenimente importante au fost deja anulate, printre care și târgul de comunicații mobile de la Barcelona sau târgul auto de la Geneva, ambele cu sute de mii de vizitatori anual.

Facebook a anulat două conferințe în ultimele săptămâni, inclusiv marele său eveniment anual F8, la câteva săptămâni după ce Mobile World Congress de la Barcelona, evenimentul dedicat tehnologiilor sale online pentru enterprise, a fost anulat.

Este posibil ca și Jocurile Olimpice de la Tokyo, care sunt programate în perioada 24 iulie – 9 august, să se amâne dacă epidemia de coronavirus amenință desfășurarea competiției. De asemenea, desfășurarea Campionatului European UEFA 2020, este pus sub semnul întrebării dacă epidemia continuă să se răspândească.

Companii precum Microsoft și Apple au spus că răspândirea coronavirusului ar putea avea un impact negativ asupra vânzărilor de produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *