Global

Germanii de la Volocopter investesc în noua generație de VoloDrone

Volocopter, producătorul german de elicoptere electrice, extinde runda de finanțare serie C, la 87 milioane euro, pentru a dezvolta servicii dedicate agriculturii, construcțiilor și dezvoltării infrastructurii.

Compania va folosi noile fonduri pentru a dezvolta următoarea generație de drone VoloDrone, prin care intenționează să-și extindă serviciile spre domeniile infrastructurii, agriculturii și construcțiilor. La noua rundă de finanțare au participat și compania japoneză de asigurări MS&AD, împreună cu Mitsui Sumitomo Insurance Group, business deținut de MS&AD, precum și TransLink Capital.

În 2019, startup-ul a atras prima rundă de finanțare serie C, în valoare de 50 milioane euro de la producătorul chinez de automobile Zhejiang Geely Holding Group, care deține compania auto Volvo și Lotus, pentru a dezvolta taxiuri zburatoare sub compania VoloCity. Astfel, investițiile obținute de companie până în prezent au ajuns la 132 de milioane euro.

O rundă de investiții serie C înseamnă finanțare de peste 50 de milioane dolari

Volocopter a format deja parteneriate pentru VoloDrone cu John Deere, producătorul de utilaje agricole din SUA. Compania anunță că dezvoltarea unei noi generații de drone va ajuta să comercializeze mai ușor și rapid dronele.

De asemenea, compania a efectuat recent un zbor demonstrativ în Singapore cu extensia sa, VoloCity, și a anunțat că va lucra cu Grab, o companie de transport cu sediul în Singapore, la un studiu de fezabilitate privind serviciile de taxi aerian. Este vizată o posibilă funcționare în sud-estul Asiei, în principalele orașe ale regiunii.

Volocopter adaugă doi membri în consiliului consultativ – Yifan Li de la Geely Holding Group, care a condus prima tranșă a acestei runde închise în septembrie, și CEO-ul DB Schenker, Jochen Thewes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *