Global

General Motors, Ford, Tesla și Fiat trec la producția de aparate respiratorii

General Motors, Ford și Tesla trec la producția de aparate respiratorii pentru tratamentul celor infectați de coronavirus.

De la începutul săptămânii, producătorul auto italian Fiat a început să convertească una dintre fabricile sale de mașini din China pentru a produce aproximativ un milion de măști pe lună.

Deși principalele fabrici auto din SUA, Europa și Asia au oprit producția pentru a încerca să prevină răspândirea coronavirusului, acestea ajută în continuare la fabricarea echipamentelor medicale vitale.

Decizia celor trei producători auto din SUA, General Motors, Ford și Tesla, vine în urma anunțului Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) de a facilita procesul de fabricare a produselor sanitare pentru a ajuta la accelerarea producției de aparate respiratorii.

Cu toate acestea, companiilor auto nu le va fi ușor să schimbe producția de mașini în fabricarea aparatelor respiratorii. Fostul departament al Apărării SUA a declarat că ar putea dura mai mult de un an ca firmele auto sau fabricile aerospațiale să înceapă producția de instrumente folosite împotriva COVID-19.

Între timp, Elon Musk, fondatorul Tesla, a cumpărat 1.255 de aparate respiratorii din China pe care le-a donat spitalelor din Los Angeles. Săptămâna trecută, echipele de Formula 1 din Marea Britanie au declarat că intenționează să găsească un rezultat în următoarele zile pentru a ajuta la creșterea producției de echipamente medicale. De asemenea, și compania Nissan analizează metode prin care va putea dezvolta un nou model de aparat respirator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *