Global

Facebook va finanța cu 100 milioane dolari publicațiile media locale

Compania Facebook anunță că va finanța cu 100 de milioane dolari publicațiile media locale care înregistrează venituri scăzute în timpul pandemiei de coronavirus, scrie CNN.

Astfel că, Facebook va aloca 25 milioane dolari pentru a finanța jurnalismul local prin intermediul Facebook Journalism Project. Iar restul de 75 de milioane dolari vor ajunge la publicații din toată lumea prin intermediul reclamelor pe care Facebook le va cumpără pentru publicațiile respective.

Mișcarea companiei Facebook de a susține aceste publicații vine în urma agențiilor de publicitate care au redus cheltuielile în contextul COVID-19. Astfel că, publicitatea este un flux de venituri esențial pentru presa din SUA.

Deși numărul de accesări a crescut în timpul pandemiei, publicul dorind să fie în permanență informat, multe publicații de știri au înregistrat o scădere a veniturilor din reclame pierdute sau evenimente. În special pentru publicațiile locale de știri scăderea veniturilor a avut un impact puternic, unele dintre ele încetând tipărirea de ziare, fiind nevoite să își concedieze personalul.

Investiția celor 100 milioane dolari este adițională fondurilor anunțate în această lună, de un milion dolari pentru publicațiile locale de știri și două milioane dolari pentru acuratețea surselor preluate în materialele de presă.

Suma anunțată de Facebook pentru a sprijini companiile în lupta cu COVID-19 este independentă de angajamentul companiei de acum un an de a investi 300 milioane dolari în jurmalismul local, pe o perioadă de trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *