Global

Elon Musk țintește încă 250 milioane dolari pentru dezvoltarea SpaceX

Compania spațială SpaceX deținută de Elon Musk vizează fonduri atrase de aproximativ 250 milioane dolari, într-o nouă rundă de finanțare, pentru a dezvolta rachetele Starships, transmite CNBC.

Valoarea acțiunilor SpaceX ar putea fi stabilită la 220 dolari/acțiune, astfel încât noua rundă de finanțare de pe piața de capital să asigure dezvoltarea rachetelor din nouă generaţie Starship, concepute pentru a trimite astronauți pe lună. Noua etapă de finanțare se va încheia în a doua săptămână a lunii martie.

SpaceX a lansat un lot de 60 de sateliți, din mai anul trecut până în prezent, pentru reţeaua de internet global Starlink. Astfel că, aceasta a ajuns la aproape 300 de sateliți care orbitează în jurul Pământului.

Obiectivul companiei este de a oferi servicii de internet accesibile unor părți din Statele Unite și Canada până la jumătatea anului 2020 și, în cele din urmă, în zone rurale pe tot globul care nu au în prezent acces la internet.

Runda de finanțare raportată de CNBC ar veni cu câteva luni înainte de prima misiune a SpaceX în spațiu în cadrul Programului de echipaj comercial al NASA. Taxiul spațial Crew Dragon al companiei este dezvoltat în același timp cu capsula Starliner a rivalului său Boeing.

Anul trecut SpaceX a atras 1,33 miliarde dolari în trei runde de finanțare, fiind una dintre cele mai valoroase companii private din lume. Cu majorarea constantă a capitalurilor suprasubscrise, acțiunile SpaceX sunt unele dintre cele mai solicitate pe piața bursieră americană, înainte de oferta publică inițială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *