Global

Două miliarde de persoane folosesc aplicația WhatsApp

Aplicația de mesagerie mobilă WhatsApp înregistra două miliarde de utilizatori, sfârșitul lui 2017, mai mult cu 500.000 față de anul anterior, anunță CNN.

WhatsApp a fost fondat în 2009 și achiziționată de Facebook cinci ani mai târziu pentru 19 miliarde dolari, cea mai mare achiziție făcută de compania de socializare Facebook până în prezent.

În ultimii doi ani, WhatsApp a înregistrat 500 milioane de clienți noi. Apicație funcționează pe baza unei tehnologii de criptare a informațiilor personale,care asigură că tot conținutul din mesajele utilizatorilor sunt securizate. Compania spune că nici măcar WhatsApp nu poate citi mesaje sau asculta apeluri care au loc printre participanții la conversații.

Pentru o protecție și mai mare, lucrăm cu experți în securitate pentru a oferi utilizatorilor modalitatea de a raporta probleme, fără a sacrifica confidențialitatea lor – WhatsApp

Deși compania asigură că mesajele dintre utilizatori nu sunt ascultate, încă există șceptici cu privire la securitatea informațiilor personale. În India, unde WhatsApp are mai mulți utilizatori decât orice aplicație de mesagerie internă, guvernul a solicitat reglementări care să îi ofere acces la datele criptate. În Australia și Marea Britalie, legi similare sunt,de asemenea, în discuție.

În octombrie, procurorul general al SUA, William Barr, a solicitat companiei Facebook să întârzie planurile de criptare a mesajelor pe platforma sa, citând că informațiile referitoare la terorism și trafic de persoane pot fi răspândite pe aplicațiile de mesagerie mobilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *