Global

Din 2023 vom circula cu taxiuri electrice aeriene

Din 2023, compania americană de ride-sharing Uber și producătorul auto sud-coreean Hyundai vor aduce pe piață un serviciu de taxi aerian electric.

Un pilot va conduce taxiul zburător până când companiile vor finaliza un software prin care îl vor putea controla autonom. Hyundai ar urma să se ocupe de fabricarea vehiculelor, în timp ce Uber va oferi serviciile de ridesharing. 

Euisun Chung, vicepreședinte executiv al Hyundai, se așteaptă ca acest serviciu urban de mobilitate aerian să devină comercializabil în 2028, spunând că este nevoie ca legile și anumite sistemele să fie adaptate.

Vehiculul aerian conceput de Uber și Hyundai ar urma să fie complet electric și va putea transporta până la patru pasageri și un pilot, în călătorii de până la 100 de kilometri, relevă CNN.

Am făcut progrese constante către obiectivul de lansare a Uber Air până în 2023- Eric Allison, șeful Uber Elevate

Uber are deja parteneriate cu producătorul de elicoptere Bell și cu producătorul brazilian aerospațial Embraer.

Deși companiile vor ca până în 2023 să pună pe piață serviciul aerian, unii experți sunt de altă părere spunând că acest lucru se va putea realiza în cel puțin 10 ani.

William Crossley, profesor la Universitatea Purdue care cercetează proiectarea aerospațială, spune că există o mulțime de obstacole dure înainte. Trebuie să fie dezvoltat un software pentru a zbura în siguranță taxiurile aeriene. Industria va trebui să determine designul adecvat al vehiculului.

Bateriile care alimentează taxiuri aeriene vor trebui să ofere o gamă mai bună față de cele din prezent ale vehiculelor electrice. Iar companiile vor trebui să demonstreze că plimbările cu taxiul aerian pot fi o afacere viabilă.

Pe lângă aceste provocări, Administraţia Federală a Aviaţiei din Statele Unite a va trebui să certifice vehiculele, un proces care ar putea dura ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *