Global

Deficit bugetar record în SUA: 738 miliarde dolari în aprilie

SUA

Deficitul bugetar al Trezorerie SUA a atins un nivel-record aferent lunii aprilie: 738 de miliarde de dolari, pe fondul exploziei cheltuielilor guvernamentale şi, respectiv, scăderii veniturilor, din cauza pandemiei, transmite Reuters.

Departamentul Trezoreriei a arătat că deficitul bugetar de luna trecut este primul indicator care reflectă cheltuielile guvernamentale enorme care au fost aprobate pentru atenuarea impactului economic al crizei.

Congresul american a aprobat pe 27 martie un program de sprijin de 2.300 de miliarde de dolari, care între timp a fost suplimentat la circa 3.000 de miliarde de dolari. Aprilie este prima lună când au început să fie efectuate plăţi în cadrul programelor de salvare.

În mod normal, Trezoreria obţine surplus bugetar în aprilie, pentru că termenul de plată a impozitelor este 15 aprilie, dar acest termen a fost decalat până la 15 iulie din cauza pandemiei.

În ultimii 66 de ani, guvernul a raportat deficit bugetar în aprilie de numai 15 ori, potrivit datelor Trezoreriei americane.

Peste 33 de milioane de americani au solicitat indemnizaţii pentru şomaj începând din 21 martie, număr echivalent cu unul din cinci locuri de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *