Global

De ce au pierdut serviciile de video streaming nouă miliarde dolari în 2019

O treime din furnizorii de servicii de video streaming, precum Netflix, Amazon sau HBO, au pierdut peste nouă miliarde dolari anul trecut din cauza partajării abonamentelor proprii cu alți utilizatori.

Partajarea contului înseamnă pierderi financiare, pe care companiile de streaming şi le asumă, deocamdată, pentru a-și creşte numărul de utilizatori. Este o practică frecvent utilizată în rândul utilizatorilor, care împart acelaşi cont pentru a nu plăti două sau mai multe conturi separate.

Circa 31% dintre utilizatori oferă acces altor persoane la propriul cont, conform unui studiu realizat de Enterainment Reasearch. Procentul este mai mare în rândul tinerilor, de 64%, şi mai mic în rândul celor mai vârstnici, de 16%.

Firma de cercetare Parks Associates estimează că serviciile de streaming au pierdut anul trecut 9,1 miliarde de dolari, iar până în 2024, pierderile vor ajunge să fie de 12,5 miliarde dolari.

Deși serviciile de streamimng percum Netflix și HBO știu că acest lucru se întâmplă, nu descurajează această practică pentru a atrage cât mai mulți utilizatori. 

Pentru a combate acest lucru, serviciile de streaming au două opțiuni clare. Una este creşterea tarifelor lunare pentru abonamentele care includ mai multe profiluri de utilizatori sau permit accesul de pe mai multe dispozitive.

Iar o altă soluţie este blocarea accesului altor persoane la un cont, cu ajutorul unor algoritmi software. În acest fel, utilizatorul este forţat să-şi creeze şi să plătească un cont separat. Însă aceste măsuri nu vor fi luate prea curând, din moment ce companiile se bucură de o creștere în numărul utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *