Global

Companiile spațiale Virgin Orbit și SpaceX încep producția de ventilatoare

Cele două cunoscute companii spațiale din SUA, Virgin Orbit și SpaceX, se alătură eforturilor cadrelor medicale și încep producția de ventilatoare, care vor fi livrate spitalelor din Statele Unite.

Producătorul de rachete deținut de Richard Branson, Virgin Orbit, cu sediul în California, s-a asociat cu cercetători medicali și a dezvoltat ventilatoare medicale pe care compania intenționează să le producă în masă și să le trimită către spitalele din SUA. Compania Virgin Orbit intenționează să producă mii de ventilatoare pe săptămână.

Dan Hart, CEO-ul Virgin Orbit, a declarat că lucrează cu Autoritatea Federală Americană din domeniul farmaceutic (FDA) pentru aprobarea producției în masă a ventilatoarelor, iar cât de curând echipamentele medicale vor fi livrate către instituțiile medicale.

Elon Musk, fondatorul companiei spațiale SpaceX, intenționează să producă sute de ventilatoare pe care le va dona spitalelor din New York pentru a lupta împotriva răspândirea pandemiei de coronavirus. La începutul acestei luni, Musk s-a angajat să redeschidă fabrica Tesla din New York pentru a produce ventilatoare medicale. Compania a suspendat producția la celelalte fabricile ale sale din New York și California.

Elon Musk a achiziționat săptămâna trecută 1.255 ventilatoare de la trei producători: ResMed, Philips și Medtronic. Ventilatoarele au fost achiziționate de la producători autorizați din China. 

Guvernatorul New York, Andrew Cuomo, a declarat că statul are nevoie de 30.000 de ventilatoare pentru a putea face față îmbolnăvirilor din ce în ce mai multe.

Tesla nu este singura producătoare auto din SUA care donează și produce aparate medicale. Ford intenționează să fabrice 50.000 de ventilatoare în următoarele 100 de zile la o uzină din Michigan, în cooperare cu unitatea de asistenţă medicală a General Electric, iar apoi va construi 30.000 în fiecare lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *