Global

Compania lui Elon Musk SpaceX va lansa anul acesta peste 10.000 de sateliți

SpaceX, compania aerospațială deținută de Elon Musk, a lansat cel de-al patrulea lot, de 60 de sateliți, pentru a oferi servicii de internet accesibile unor părți din Statele Unite și Canada.

Noul grup de sateliți se va alătura celor 170 pe care SpaceX i-a lansat în spațiu în trei misiuni anterioare. Pentru 2020, compania intenționează să lanseze încă 22 de sateliți.

Deși companiei i-a fost aprobată lansarea a peste 10.000 de sateliți anul acesta, SpaceX solicită aprobare pentru a implementa alți 30.000.

Obiectivul companiei este de a oferi servicii de internet accesibile unor părți din Statele Unite și Canada până la jumătatea anului 2020 și, în cele din urmă, în zonele rurale pe tot globul care nu au în prezent acces la internet.

Deși este un plan de afaceri care ar putea aduce miliarde de dolari pe an în venituri pentru SpaceX, există anumite riscuri. Prețul construirii și lansării sateliților va crește până la 10 miliarde dolari, potrivit unei estimări ale companiei.

Astronomii au ridicat, de asemenea, îngrijorări cu privire la mulțimile de sateliți Starlink care le perturbă vederea asupra cerului pe timp de noapte. SpaceX spune că lucrează cu comunitatea de specialiști în ceea ce privește modalitățile de a aborda aceste probleme.

SpaceX, concurenții săi și alte startup-uri au în plan să implementeze zeci de mii de sateliți în următorul deceniu. O aglomerare de sateliți poate reprezenta și un risc ca sateliții de pe orbită să se ciocnească. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *