Global

Co-working Apple și Google pentru protecția datelor personale în aplicația de alertă contact cu infectați

Noile funcții ale aplicației care urmărește persoanele ce au intrat în contact cu infectați de coronavirus, creată de Apple și Google, vor consolida protecția datelor personale, anunță BBC.

Sistemul, care a fost anunțat pe 10 aprilie și care va fi lansat luna mai, va folosi tehnologia Bluetooth pentru a permite autorităților să construiască aplicații pentru a alerta persoanele care au fost în apropierea celor fost testați pozitiv pentru noul virus.

Tehnologia nu folosește date despre locația GPS și stochează datele personale într-un mod descentralizat pe telefoanele utilizatorilor. Aceste tipuri de aplicații se bazează pe principiul potrivit căruia smartphone-urile pot fi folosite pentru a se conecta atunci când două persoane sunt în apropiere pentru o perioadă suficient de lungă încât există un risc ridicat de contaminare, în cazul în care una dintre persoane are coronavirus.

Numerele de telefon ale utilizatorii vor fi generate la întâmplare, iar intensitatea semnalului Bluetooth și modelele telefoanelor vor fi criptate împreună cu datele persoanelor din apropiere.

Dacă unul dintre proprietarii telefonului este diagnosticat cu COVID-19, persoanele care au intrat în contact cu acesta vor fi alertați fie pentru a se testa, fie pentru a se autoizola.

Apple și Google vor oferi date despre nivelul de putere Bluetooth pentru a estima mai bine cât de aproape a fost un telefon față de celălalt și pentru cât timp. Cele două companii vor furniza date despre câte zile au trecut de la ultimul contact cu o persoană infectată, pentru a ajuta autoritățile să notifice utilizatorii despre ce măsuri ar trebui luate.

Autoritățile din întreaga lume au identificat urmărirea telefoanelor drept una dintre soluțiile cheie pentru a stopa răspândirea rapidă a coronavirusului. Inclusiv Israel, Thailanda sau Hong Kong folosesc această tehnologie pentru a urmări expunerea și a plasa persoanele în carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *