Global

Cea mai valoroasă companie auto din SUA este Tesla

Elon Musk

Producătorul de mașini electrice Tesla a atins o valoare de piață de 50,84 miliarde de dolari, devenind cea mai valoroasă companie auto din America.

Producătorul a reușit să depășească valoare de piață a General Motors de 50,79 miliarde dolari, precum și a companiei Ford, care a fost evaluată săptămâna trecută la 45 miliade dolari.

Principalul concurent al producătorului de mașini electrice este Honda, care are o valoare de piață de aproximativ 54 miliarde dolari. Toyota, cea mai valoroasă companie auto din lume, este de trei ori mai mare.

Tesla a vândut aproximativ 25.000 din mașinile sale Model S și Model X în primele trei luni ale anului doar în Statele Unite, comparativ cu 690.000 de autoturisme și camioane vândute de General Motors și 617.000 mașini vândute de Ford.

Acțiunile Tesla au crescut din nou în ședința de marți cu aproape 7 dolari sau 1,5%, în timp ce S&P 500 a scăzut cu aproximativ 0,3%.

În ultimile trei luni, acțiunile companiei au crescut cu 93% și cu aproape 10% până în prezent, peste câștigul de 0,4% al indicelui DJIA, unul dintre cei mai cunoscuți indici bursieri din lume. Câștigurile au făcut din Tesla cea mai valoroasă companie auto din America.

Capitalizarea de piață actuală a Tesla se apropie de 83 de miliarde de dolari, depășind valoarea maximă a pieței Ford Motor, de aproximativ 81 de miliarde de dolari, stabilită în 1999. Valoarea de piață a Tesla este mai mare decât cea a General Motors înainte de faliment, a General Motors din prezent sau Fiat Chrysler Automobiles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *