Global

Capitalizarea Alphabet depășește un trilion de dolari

Alphabet Google

Compania Alphabet Inc., proprietarul Google și Android, a depășit pentru prima dată în istorie pragul de 1.000 de miliarde de dolari la capitalizarea bursieră. Astfel, se alătură grupului de giganți IT care au o valoare mai mare de un trilion de dolari, respectiv Apple și Microsoft.

Cotația titlurilor Alphabet a urcat cu 0,76% joi, 16 ianuarie 2020, până la peste 1.450 de dolari, pe bursa americană NASDAQ. În prima zi de tranzacționare a anului, acțiunile Alphabet erau cotate la 1.349 dolari.

Acțiunile companiei ce deține Google și sistemul de operare Android au consemnat anul trecut un raliu de 28%.

De la o cotație de 1.098 dolari la începtul anului au încheiat 2019 la 1.360 dolari.  

Titlurile companiei se numără printre cele mai importante dețineri ale fondurilor de investiții, ceea ce înseamnă că mișcarea prețurilor este una mai volatilă în funcție de sentimentul din piață. Aceasta înseamnă că tendințele de scădere sau apreciere sunt accentuate de operațiunile pe care fondurile de investiții le realizează imediat după indentificarea unui trend.

Cele mai mari companii din IT (capitalizarea bursieră la 17.01.2020)

Apple1.382 miliarde dolari
Microsoft1.291 miliarde dolari
Alphabet1.001 miliarde dolari
Amazon 931 miliarde dolari
Facebook 632 miliarde dolari

Indicii bursieri principali de la New York au încheiat ziua de joi cu noi recorduri ale buseri de pe Wall Street. Indicele sectorului tehnologic Nasdaq a atins nivelul record de 9.357 puncte după o creștere de 1,06%, în timp ce Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,92% până la 29.298 puncte, iar S&P 500 a urcat cu 0,84%, până la 3.317 puncte.

Evoluția a venit pe fondul unui cumul de factori, printre care un raport pozitiv privind rezultatele financiare din partea băncii Morgan Stanley. Anume, o creștere a vânzărilor cu amănuntul, ceea ce indică reziliența consumatorului american (consumul reprezintă 70% din economia americană) și date robuste privind industria prelucrătoare.

Totodată, Senatul american a aprobat acordul comercial parțial cu China și noul acord Nord-American de liber schimb, USMCA, ceea ce a sprijinit activitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *