Global

Industria mondială a filmului a avut un 2019 excepțional

Industria cinematografică a încasat, la nivel mondial, peste 41 miliarde dolari în 2019, fiind cel de-al treila an cu cele mai mari încasări din istorie, scrie CNN.

Box office-ul american a înregistrat peste 11 miliarde dolari, însă, față de recordul din 2018 de 11,9 miliarde dolari, încasările anului trecut au scăzut cu 4%, potrivit companiei Comscore.

În acest an, box office-ul a avut o creștere și datorită inflației. Astfel încât, prețurile biletelor cresc de obicei în fiecare an. Cu toate acestea, filmele și-au păstrat monopolul având în vedere că trebuie să concureze cu servicii de streaming precum Netflix sau HBO GO. 

Compania Disney a avut un an foarte bun la box office în 2019. Datorită filmelor „Avengers: Endgame”, „The Lion King” și „Frozen 2″, Disney a făcut peste 11 miliarde de dolari în toată lumea în 2019. 

Filmele au depăsit recordul industriei de 7,6 miliarde dolari, care a fost stabilit de Disney în 2016. Compania a înregistrat șase filme, care au încasat peste 1 miliard de dolari în 2019.

Dominanța de care Disney s-a bucurat în 2019 probabil că nu se va mai repeta prea curând – Paul Dergarabedian, analist media senior Comscore

„Star Wars: The Rise of Skywalker” este pe cale să ajungă la al șaptelea film al studioului care va încasa 1 miliard de dolari. De când a fost lansat luna trecută, filmul a făcut peste 800 milioane dolari.

Disney a lansat șapte dintre primele zece filme cu cele mai mari încasări din acest an în America de Nord. „It: Chapter Two”, „Joker” și „Spider-Man: Far From Home” au fost singurele filme care nu au fost produse de Disney.

Top șase filme Disney cu încasări de peste 1 miliard de dolari

  • Avengers: Endgame – 2,798 miliarde dolari
  • The Lion King – 1,657 miliarde dolari
  • Captain Marvel – 1,128 miliarde dolari
  • Toy Story 4 – 1,073 miliarde dolari
  • Aladdin – 1,051 miliarde dolari
  • Frozen 2 –  1,034 miliarde dolari

Disney a fost cel mai important studio de la Hollywood cu încasări de peste 2 miliarde dolari. Reprezentând aproximativ 33% din piața nord-americană. Este cea mai mare cotă pe care un singur studio a avut-o în ultimul deceniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *