Global

Bonus de 1.000 dolari pentru angajații Facebook care lucrează de acasă

Compania Facebook a anunțat că va acorda angajaților un bonus de 1.000 dolari pentru a-i sprijini financiar în timpul pandemiei de coronavirus, transmite CNN.

Bonusul este destinat angajațiilor care lucrează de la distanță și care au avut cheltuieli suplimentare, cum ar fi înființarea de birouri la domiciliu sau cheltuielile cu îngrijirea copiilor.

Facebook are 45.000 de angajați în toată lumea. Bonusul de 1.000 de dolari va fi disponibil doar pentru angajații cu normă întreagă și nu pentru contractanți.

Compania a declarat la începutul acestei luni că va continua să plătească salariile oamenilor de serviciu și celor care lucrează în cantină, în ciuda timpului de lucru redus.

Salariul mediu oferit angajaților Facebook în anul 2018 a fost de 228.651 dolari, potrivit unui document înregistrat la Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare.

Companiile mari de tehnologie au implementat soluții de lucru la distanță pe măsură ce coronavirusul continuă să se răspândească. Săptămâna trecută, Twitter a impus munca de acasă pentru toți angajații la nivel global, în timp ce Google a solicitat angajaților din America de Nord, Europa, Africa și Orientul Mijlociu să lucreze de la distanță. Angajații Facebook și Amazon nu au fost până în prezent obligați să lucreze remote, însă sunt încurajați să facă acest lucru.

Pe lângă bonusul acordat angajaților săi, Sheryl Sandberg, COO Facebook, a declarat că Facebook-ul va cheltui 100 de milioane de dolari pentru a sprijini întreprinderile mici din 30 de țări care au fost afectate de coronavirus. Întreprinderile pot solicita să primească o parte din acești bani prin subvenții în numerar sau credite de publicitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *