Global

BioNTech și Pfizer colaborează pentru a dezvolta un vaccin împotriva COVID-19

BioNTech și Pfizer vor colabora pentru a avansa dezvoltarea globală a unui vaccin împotriva coronavirusului prin efectuarea testelor clinice umane realizate pe platformele proprii de vaccinare ale BioNTech.

Cele două companii intenționează să efectueze în comun studii clinice pentru candidații la vaccinul COVID-19 în mai multe locații din Statele Unite și Europa. Primele studii clinici vor avea loc la sfârșitul lui aprilie 2020 dacă BioNTech și Pfizer vor obține aprobare de la instituțiile de reglementare.

În timpul etapei de testări clinice, BioNTech și partenerii săi vor furniza dozele de vaccin prin intermediul facilităților de producție de fragmente de acid ribonucleic mesager (ARNm), certificate GMP.

BioNTech și Pfizer vor lucra împreună pentru a crește capacitatea de producție care prezintă riscul de a face față cererii globale ca răspuns la pandemie. Cele două companii vor lucra în comun pentru comercializarea vaccinului la nivel mondial, cu excepția Chinei, care este deja acoperită de colaborarea BioNTech cu Fosun Pharma. 

Acționăm rapid pentru a aduce pacienților din întreaga lume un vaccin împotriva COVID-19 sigur și eficace – Ugur Sahin, fondatorul și CEO al BioNTech

Potrivit acordului, Pfizer va achita anticipat către BioNTech 185 milioane dolari, care include un transfer direct de 72 milioane dolari în cash și o investiție în acțiunile companiei germane de 113 milioane dolari.

BioNTech este eligibil să primească viitoare plăți, în funcție de etapele atinse, de până la 563 milioane dolari pentru un total potențial de 748 de milioane de dolari. Pfizer și BioNTech vor împărți în mod egal costurile de dezvoltare.

Inițial, Pfizer va finanța 100% din costurile de dezvoltare, iar BioNTech va rambursa Pfizer cota sa de 50% din aceste costuri în timpul comercializării vaccinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *