Global IT&C

Bill Gates va lansa kituri de testare la domiciliu pentru coronavirus

Gates Foundation, deținută de fondatorul Microsoft, Bill Gates, a finanţat cu 20 de milioane dolari un proiect de sănătate care va începe curând să emită kituri de testare la domiciliu pentru noul coronavirus, scrie TechCrunch.

Pentru a afla dacă au fost infectați cu noul virus, persoanele își vor putea colecta probe biologice, care vor fi apoi trimise experților din domeniul sănătății. Rezultatele testului vor fi furnizate în cel mult două zile.

Persoanele care au fost infectate vor fi apoi încurajate să răspundă la un chestionar online pentru a oferi experților informații despre călătoriile lor din ultima perioadă. Astfel, autorităţile vor lua legătura cu persoanele care au intrat în contact cu bolnavul, persoane care vor fi izolate şi testate la rândul lor.

Nu există o dată certă pentru lansarea proiectului, deoarece soluţia finanţată de Gates Foundation nu este finalizată. Se lucrează încă la suportul software şi la chestionarul pe care cei infectaţi trebuie să-l completeze.

Deși mai sunt multe de rezolvat în cazul proiectului, acesta ar putea avea un impact pozitiv major în cadrul răspândirii coronavirusului – Scott Dowell, reprezentantul Fundației Bill & Melinda Gates

Primele teste vor fi livrate în Seattle, epicentrul coronavirusului din Statele Unite, unde au murit deja 15 oameni. Proiectul va putea în prima fază să deruleze până la 400 de teste pe zi.

Proiectul dezvoltat de Gates Foundation nu este unul complet nou, conceptul acestuia fiind bazat pe un proiect de același tip, care a fost dezvoltat în urmă cu doi ani la Universitatea din Washington. Proiectul era destinat să urmărească răspândirea bolilor precum gripa.

Pe lângă investiția în proiectul de sănătate, Fundația a mai finanțat cu cinci milioane dolari eforturile de combatere a coronavirusului în Seattle, inclusiv extinderea testelor și analizelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *