Global

Asistență Clifford Chance Bandea pe o nouă emisiune de obligațiuni de tip ”high yield”

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistență juridică unui sindicat de bănci internaționale de investiții privind o emisiune de obligațiuni de tip ”high yield”, în valoare de 260 milioane euro.

Obligațiunile emise de FRIGOGLASS FINANCE B.V. și garantate inclusiv de două societăți românești – Frigoglass România S.R.L. și 3P Frigoglass S.R.L. vor fi listate la Luxembourg Stock Exchange, cu admitere la tranzacţionare pe piaţa Euro MTF.

Din echipa de proiect, coordonată de Mădălina Rachieru-Postolache, Partener, au făcut parte Georgiana Evi, senior associate, avocat Mădălina Mailat și avocat junior Nicolae Grasu. Aceștia au asigurat și asistență în legătură cu aspectele de drept românesc pe tot parcursul tranzacției, inclusiv adaptarea prospectului la aspectele de drept românesc și redactarea documentației guvernate de legea română. Firma de avocatură Milbank LLP a acordat asistență pe aspectele de drept american și englez.

Succesul și rapiditatea unei astfel de tranzacții depind de eficiența cu care punem cap la cap informațiile și gestionăm toate aspectele sensibile și etapele esențiale pentru o emisiune de obligațiuni. În acest context, este cu atât mai importantă experiența multi-jurisdicțională a echipelor de avocați și colaborarea eficientă între echipe” – Mădălina Rachieru-Postolache, Partener și coordonator al practicii Piețe de Capital a Clifford Chance Badea

„Ne bucurăm că tot mai multe societăți – atât locale, cât și internaționale, aleg ca metode de finanțare și refinanțare instrumentele pieței de capital, inclusiv emisiunile de tip high yield”, a adăugat Georgiana Evi, Senior Associate.

Pe deplin integrată în rețeaua globală Clifford Chance, practica locală de Piețe de Capital este creditată de marile ghiduri juridice internaționale în topul firmelor de avocatură specializate pe această arie (Tier 1).

Biroul asistă emitenți de acțiuni și obligațiuni, precum și sindicate de intermediere în tranzacții de piețe de capital. Tranzacțiile sunt adesea asistate de echipe trans-naționale care generează un mix optim de expertiză locală și know-how global. Avocații acordă în mod constant consultanță companiilor cu care lucrează în legătură cu respectarea și alinierea la legislația pieței de capital pe diverse aspecte precum abuz de piață, cadrul juridic aferent informațiilor privilegiate, obligația lansării de oferte publice obligatorii, obligații de transparență și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *