Global

Apple donează 10 milioane de măști chirurgicale instituțiilor medicale din SUA și Europa

Compania Apple donează 10 milioane de măști de protecție pentru a ajuta la combaterea pandemiei de coronavirus din Statele Unite ale Americii și Europa, transmite Bloomberg.

Eforturile companiei Apple de a sprijini domeniul medical au venit în urma lipsei de produse esențiale din spitale și centre medicale din SUA precum și din Europa: măști chirurgicale, echipamente de protecție și ventilatoare medicale.

În acest context, alte companii de tehnologie se alătură eforturilor companiei Apple care se angajează să doneze măști chirurgicale medicilor și asistenților din prima linie. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că va dona cele 720.000 de măști chirurciale pe care le aveau rămăse din timpul incediilor din California care au avut loc în urmă cu doi ani.

Între timp, Elon Musk, CEO-ul Tesla, a declarat că Tesla și SpaceX au început să trimită instituțiile medicale 250.000 de măști N95. Aceste măști sunt diferite de cele chirurgiale prin faptul că sunt capabile să formeze un sigiliu suficient de strâns pentru a filtra cel puțin 95% din particule din aer, potrivit Centrelor de control și prevenire a bolilor.

Apple lucrează împreună cu guvernele din întreaga lume pentru a asigura și distribui măștile chirurgicale către instituțiile medicale care duc lipsă – Tim Cook, CEO Apple

Pe lângă măștile chirurgicale, Elon Musk a spus că a donat 1.000 de ventilatoare, cumpărate din China, pentru instituțiile medicale din California, unul dintre statele cel mai puternic afectat de coronavirus. De asemenea, Softbank a anunțat că donează 1,4 milioane de măști pentru New York, care a fost lovit puternic de pandemia de coronavirus.

Odată cu numărul de cazuri în creștere de COVID-19 în SUA, lucrătorii din domeniul sănătății au cerut guvernului, companiilor și societății să asigure aprovizionarea medicală atât de necesară. Din lipsă de echipamente, unii medici sunt nevoiți să refolosească sau să creeze măști improvizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *