Europa

UK: Guvernul alocă 24 miliarde euro pentru susținerea angajaților care vor intra în șomaj forțat

Guvernul Marii Britanii intenționează să finanțeze cu circa 24 de miliarde euro ajutoarele de șomaj pentru angajații afectați de coronavirus, pe parcursul anului viitor, scrie Reuters. 

Suma, aproximativ echivalentă cu ajutorul suplimentar promis de către ministrul de finanțe Rishi Sunak, ar permite unor business-uri să angajeze temporar personal și să amortizeze impactul economic provocat de noul virus.

Guvernul ar trebui să finanțeze întreprinderile pentru a acorda personalului, care nu este necesar pentru funcționarea afacerilor, concediu plătit. Angajații vor primi două treimi din salariul lor obișnuit timp de șase luni. Suma la care se ridică finanțarea este de aproximativ opt miliarde euro pentru a ajuta un milion de angajați.

O opțiune mai ieftină pentru Guvern ar fi să plătească angajații care nu sunt vitali pentru funcționarea afacerii respective cu 160 de euro pe săptămână, echivalent cu salariul primit de angajatele în concediu de maternitate. Ceea ce ar însemna cheltuieli de peste trei miliarde euro.

Creșterea ajutoarelor de șomaj, care nu sunt cu mult mai mari față de începutul anilor 1990, la 106 euro pe săptămână de la 78 euro pe săptămână, ar putea costa Guvernul circa 10 miliarde euro.

Marea Britanie a ordonat miercuri închiderea şcolilor, în urma criticilor privind reacţia slabă la răspândirea coronavirusului. Majoritatea şcolilor vor fi închise începând de vineri, dar unele vor rămâne deschise pentru copiii lucrătorilor din sectoare esenţiale, cum sunt cei din domeniul sănătăţii.

Măsura va afecta vieţile a aproape nouă milioane de copii britanici şi obligă părinţii să stea acasă, în loc să meargă la serviciu. Decizia a fost luată după ce directorii au fost nevoiţi să trimită copiii acasă din cauza deficitului de personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *