Europa

Tesco a raționalizat hârtia igienică în UK

Tesco a raționalizat vânzările de hârtie igienică, conserve din legume și paste în Marea Britanie, în contextul panicii create de pandemia de coronavirus.

Magazinele Tesco din Marea Britanie, cea mai mare reţea de supermarketuri din Regatul Unit, au fost luate cu asalt, în ultima săptămână, de cumpărători. Toată lumea s-a îmbulzit să-şi facă provizii de hârtie igienică, alimente şi apă, rafturile golindu-se foarte repede.

John Allan, preşedintele Tesco, a îndemnat populaţia la calm, insistând asupra faptului că nu există probleme cu asigurarea stocurilor de marfă.

Există suficiente alimente pe lanțul de aprovizionare la Tesco, dar și în celelalte supermarketuri – John Allan, preşedintele Tesco pentru BBC.

Chiar și așa, Tesco a trecut deja la raționalizarea unor produse în ultima săptămână. Este vorba de conservele din legume, pastele, hârtia igienică, laptele UHT, produsele antibacteriene sau șervețelele pentru nas. Fiecare client nu poate să cumpere decât cinci bucăți din fiecare.

De asemenea, rețeaua Asda a stabilit restricții la cumpărături, fiind vorba de un singur produs folosit pentru igienizarea mâinilor. Concret, nu pot fi cumpărate decât două sticle de persoană. Sainsbury, în schimb, a anunțat că, pentru moment, nu a raționalizat niciun produs.

Potrivit datelor comunicate de autoritățile britanice, numărul persoanelor infectate „probabil” cu COVID – 19 variază între 5.000 şi 10.000.

Probleme cu asigurarea hârtiei igienice au avut nu doar supermarketurile din Marea Britanie, ci și din alte țări. De altfel, criza hârtiei igienice se face simțită în întreaga lume, din Marea Britanie, până în Australia, Japonia sau Noua Zeelandă.

Englezii nu sunt, însă, primii care au decis să raționalizeze hârtia igienică. Australienii au luat această măsură ceva mai devreme. La ei, fiecare cumpărător poate să achiziționeze doar 4 pachete, în contextul unei cereri foarte mari.

Cel mai mare producător intern de hârtie igienică şi-a mărit de opt ori producţia începând cu luna ianuarie, când erau semnalate primele decese. Chiar și așa, nu poate satisface comenzile în întregime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *