Europa

Proprietarul Louis Vuitton dă o mână de ajutor Franței în producerea gelurilor antibacteriene

Grupul LVMH, proprietarul brandului de lux Louis Vuitton, va folosi divizia sa de comsetice și parfumuri pentru a produce geluri antibacteriene care vor fi donate gratuit autorităților medicale din Franța.

Conglomeratul francez va livra dezinfectantul gratuit în 39 de spitale pubilce din Paris, printre care și Publique-Hôpitaux de Paris, cel mai mare sistem spitalicesc din Europa, relatează BBC.

Prin această inițiativă, Grupul LVMH intenționează să ajute la remedierea deficitului de produse anti-virale din Franța și să permită unui număr mai mare de oameni să continue să ia măsurile necesare pentru a se proteja împotriva coronavirusului.

Fabricile produc în mod normal parfum și machiaj pentru mărci de lux, precum Christian Dior și Givenchy.

În Franța au avut loc până în prezent 120 de decese cauzate de coronavirus, pe măsură ce pandemia se răspândește. Țara și-a închis restaurantele, cafenelele și magazinele neesențiale într-un efort de combatere a virusului, care a infectat peste 170.000 de oameni la nivel global și a ucis peste 6.000.

Guvernele din întreaga lume au solicitat producătorilor să ajute la fabricarea produselor care scad în această perioadă.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să solicite luni firmelor de inginerie din Marea Britanie pentru a construi ventilatoare pentru sistemul de asistență medicală de stat.

În China, în timpul focarului de coronavirus din februarie, compania taiwaneză care produce componente electronice electronic, Foxconn, a înlocuit o parte din producția sa de telefoane iPhone pentru a face măști chirurgicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *