Europa

Prințul Charles deschide un nou spital pentru bolnavii de coronavirus la Londra

Prințul Charles din Marea Britanie a deschis în doar nouă zile un nou spital la Londra unde vor fi tratați mii de pacienți bolnavi de coronavirus, transmite Reuters.

Spitalul Nightingale, care va oferi inițial până la 500 de paturi echipate cu ventilatoare mecanice și oxigen, va putea în cele din urmă să trateze aproximativ 4.000 de pacienți bolnavi de coronavirus.

ExCel Exhibition Centre, centru cu peste 83.000 de metri pătrați de spațiu expozițional, unde se organizau târguri în Londra a fost convertit, cu ajutorul armatei, în noul spital.

Nightingale este primul dintr-un număr de șase noi spitale temporare care vor fi înființate în toată țara pentru a face față focarului de coronavirus. Până în prezent, cele aproape 3.000 de persoane care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 în Marea Britanie au murit.

Am reuși să convertim unul dintre cele mai mari centre naționale de conferințe într-un spital în doar nouă zile – Prințul Charles

Spitalele temporare sunt amenajate sau construite pentru a ajuta Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie de a face față numărului mare de pacienți infectați cu coronavirus. Pentru a da o mână de ajutor noului spital, au fost chemate și persoane fără calificări corespunzătoare, având personal prevăzut de 16.000 de îngrijitori.

Londra a fost cel mai afectat oraș de coronavirus din Marea Britanie. În curând se vor deschide mai multe spitale în Manchester și Birmingham pentru a oferi un număr suplimentar de 3.000 de paturi.

Un alt spital temporar va fi construit și în Glasgow, în Scoția, care inițial va putea trata 300 de pacienți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *